REKLAMA

Halibut wędzony w galarecie z jajkiem i owocami

wyświetlono: 59 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Halibut to bardzo smaczna i zdrowa ryba, wbrew pozorom wcale nie tłusta, ostatnio robię ją w różnych postaciach, tym razem pokusiłam się zrobić rybkę w galarecie i oczywiście wybór padł na halibuta, polecam :)

opublikowany: 28.07.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 40 min

Składniki:

  • 1 większe dzwonko wędzonego halibuta
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 nektarynka
    kilka połówek czereśni
    trochę groszku zielonego
    posiekana natka pietruszki
    1/2 żelatyny z przyprawami przeznaczonej na 1 litr wody
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w poł litra gorącej wody, postawić do ostudzenia.
    Halibuta obrać ze skóry i ości, do przygotowanych pojemników lub miseczek wkładać po kolei jajka w ćwiartkach lub w plastrach, kawałki nektarynki, połówki czereśni, groszek zielony (u mnie mrożony), kawałki halibuta, wierzch posypać posiekaną natką.
    Zalać przecedzoną i lekko tężejącą galaretką, wstawić do lodówki.
    Świetnie smakuje z sosem tatarskim, polecam :)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: katarzynka455

Szynka z jajkiem w galarecie

Łatwa w przygotowani przekąska. Pasuje na stół świąteczny i inne uroczystości.

kategoria: Galareta jajko Przystawki Szynki opublikowany: 19.03.2016 | wyświetlono: 5353 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE