Halibut w parmezanowej panierce

0 (0 ocen)

Pyszna ryba w chrupiącej panierce .Zasmakuje także dzieciom .

Składniki:

  • 500 g filetów z halibuta

    świeżo mielona sól himalajska

    pieprz cytrynowy

    czosnek granulowany

    zioła prowansalskie

    1/2 szklanki mąki pszennej

    2 jajka

    1/2 szklanki bułki tartej

    4 łyżki parmezanu startego na drobnych oczkach

    olej do smażenia

Halibut w parmezanowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z halibuta opłukać , osuszyć papierowym ręcznikiem .

    Każdy filet przekroić na dwa kawałki i oprószyć solą himalajską , cytrynowym pieprzem , czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi .

    Przygotować trzy talerze : do pierwszego wsypać mąkę , w drugim za pomocą widelca roztrzepać jajka , w trzecim wymieszać bułkę tartą z parmezanem .

    Rybę panierować w mące , jajku i bułce tartej .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor .

Porady

Filety z halibuta opłukać , osuszyć papierowym ręcznikiem . Każdy filet przekroić na dwa kawałki i oprószyć solą himalajską , cytrynowym pieprzem , czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi . Przygotować trzy talerze : do pierwszego wsypać mąkę , w drugim za pomocą widelca roztrzepać jajka , w trzecim wymieszać bułkę tartą z parmezanem . Rybę panierować w mące , jajku i bułce tartej . Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor .

Komentarze

Podobne przepisy