Halibut w migdałach

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna ryba i chrupiące płatki migdałowe.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 steki z halibuta po 200 g
    migdały w płatkach - 4 łyżki
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    olej

Halibut w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy , osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i wkładamy na pół godziny do lodówki.
  • 2. Rybę oprószamy solą i pieprzem i wkładamy na rozgrzany olej.
    Smażymy po 3 minuty z każdej strony.
    Na drugiej patelni rumienimy płatki migdałowe.
  • 3. Ostrożnie zdejmujemy rybę na talerze, posypujemy migdałami.
    Podajemy z kuskusem i ulubioną surówką.

Komentarze

Podobne przepisy