Halibut w migdałach

  • wyświetlono: 766 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna ryba i chrupiące płatki migdałowe.

benka
  • 20min

Składniki

4 steki z halibuta po 200 g
migdały w płatkach - 4 łyżki
sok z cytryny
sól
pieprz
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Halibut w migdałach

  • 1. Rybę myjemy , osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i wkładamy na pół godziny do lodówki.
  • 2. Rybę oprószamy solą i pieprzem i wkładamy na rozgrzany olej.
    Smażymy po 3 minuty z każdej strony.
    Na drugiej patelni rumienimy płatki migdałowe.
  • 3. Ostrożnie zdejmujemy rybę na talerze, posypujemy migdałami.
    Podajemy z kuskusem i ulubioną surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodymigdałycytrynazdrowy obiadpostny obiadszybki_obiadhalibut w migdałach

Komentarze

Podobne przepisy

image-1qdkpvg

Dodane przez: paulette17

HALIBUT W PIKANTNEJ MARYNACIE

Kolejny udany i zdrowy przepis...

pierś w migdałach

Dodane przez: adamonika

Piersi w migdałach

Pyszne :)

Halibut w pomidorach

Dodane przez: evita0007

Halibut w pomidorach

Ryba wyszła pyszna i soczysta.Polecam...

Ryba w migdałach

Dodane przez: issabellka

Ryba w migdałach

Dla urozmaicenia do „panierki migdałowej”...

Nóżki z kurczaka w migdałach

Dodane przez: ali861

Nóżki z kurczaka w migdałach

Chrupiące nóżki to ulubiona potrawa...

image-18doypi

Dodane przez: malesia3

Halibut w parmezanowej panierce

Pyszna ryba w chrupiącej panierce...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE