Halibut smażony w sosie pomidorowo - cebulowym

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

W moim menu często goszczą ryby, tym razem miałam zamrożonego halibuta, z połowy zrobiłam obiad ze smażonym na maśle klarowanym, a z drugiej połowy coś ala po grecku, polecam :)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Dzwonka z połowy halibuta usmażone na maśle klarowanym
    2 duże cebule
    200 g słoiczek dobrego koncentratu pomidorowego
    szczypta soli i pieprzu mielonego, łyżeczka cukru
    1/2 szklanki wody
    2 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ryba po grecku

Halibut smażony w sosie pomidorowo - cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usmażone dzwonka ryby pozbawić skóry i ości.
    Cebulę pokrojoną w cienkie piórka zeszklić na oleju, posolić, dodać koncentrat rozrzedzony wodą, dodać liście i ziarenka ang. doprawić pieprzem i cukrem i dusić z 15 minut.
    Po tym czasie przelać na półmisek, dodać obranego halibuta.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować