W moim menu często goszczą ryby, tym razem miałam zamrożonego halibuta, z połowy zrobiłam obiad ze smażonym na maśle klarowanym, a z drugiej połowy coś ala po grecku, polecam :)
40 min
Dla 6 osób
Składniki:
Dzwonka z połowy halibuta usmażone na maśle klarowanym
2 duże cebule
200 g słoiczek dobrego koncentratu pomidorowego
szczypta soli i pieprzu mielonego, łyżeczka cukru
1/2 szklanki wody
2 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego
Halibut smażony w sosie pomidorowo - cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Usmażone dzwonka ryby pozbawić skóry i ości.
Cebulę pokrojoną w cienkie piórka zeszklić na oleju, posolić, dodać koncentrat rozrzedzony wodą, dodać liście i ziarenka ang. doprawić pieprzem i cukrem i dusić z 15 minut.
Po tym czasie przelać na półmisek, dodać obranego halibuta.
Smacznego :)
Komentarze