Halibut pod cytrynowo-chrzanową kołderką

0 (0 ocen)

Pyszny, prosty i szybki sposób na halibuta

Składniki:

  • - 200 g halibuta
    - 3 łyżeczki cytrynowego chrzanu
    - sól, pieprz do smaku
    - 1 łyżka oliwy
    - garść świeżej natki kolendry

Halibut pod cytrynowo-chrzanową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Halibuta myjemy, skrobiemy jeśli trzeba, osuszamy . Posypujemy solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oliwy. Na to kładziemy halibuta. Smarujemy go cytrynowych chrzanem a na wierzch posypujemy kolendrą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C ( piekarnik góra-dół ) i pieczemy ok. 20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy