Sałatka gyrosowa

4.5 (141 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Gyros z dużą dawką witamin. Zawsze tą sałatkę robię na rodzinne spotkania, tata i mąż bardzo się nią zajadają - to dobry sposób na przemycenie warzyw do ich diety

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 malutka główka kapusty pekińskiej
    200 g pieczarek
    1 puszka kukurydzy
    3 ogórki gruntowe
    1 duża czerwona papryka
    2 średnie cebule
    1 spora pierś z kurczaka
    1/2 op przyprawy gyros
    olej

    Sos czosnkowy:
    1 duży jogurt naturalny
    2 łyżki majonezu
    5 ząbków czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka gyros Gyros

Sałatka gyrosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos:
    Jogurt wymieszaj z majonezem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. wymieszaj, Odstaw do lodówki
  • 2. Mięso pokrój w kostkę, wrzuc do miski dodaj 3 łyżki oleju i przyprawę wymieszaj.
    Rozgrzej patelnię, wrzuc mięso, usmaż.
  • 3. Warzywa umyj osusz, kukurydzę odsącz z zalewy,
  • 4. Z kapusty pozbądź się białych częsci, posiekaj. Posól delikatnie
    Resztę warzyw (oprócz kukurydzy) pokrój w kostkę.
  • 5. Do miski wrzuc warzywa oraz mięso. Dodaj sos, wymieszaj
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować