Gyros z warzywami w sosie czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatka z w filetem drobiowym w gyrosie, warzywa, aromatyczny sos, to doskonała przystawka, która może być także całkowitym posiłkiem. Smaczna i szybka w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
    3 łyżki przyprawy gyros
    3 łyżki oleju
    1 cebula
    1 średnia kapusta pekińska
    1 puszka kukurydzy-420 g.
    4 ogórki konserwowe
    ok. 12 pomidorków daktylowych
    Sos:
    4 łyżki jogurtu greckiego
    4 łyżki majonezu
    3 posiekane ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego koperku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Gyros

Gyros z warzywami w sosie czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gyros z warzywami i sosem czosnkowym 1. Składniki sosu mieszam, odstawiam. Fileta myję, osuszam, kroję w kostkę, posypuję przyprawą gyros, mieszam, podsmażam na rozgrzanym oleju, dodaję pokrojoną w pół plasterki cebulę, smażę, studzę. Kukurydzę odsączam z zalewy, ogórki kroję w plasterki, a kapustę w kostkę. W jednej dużej , bądź dwóch małych salaterkach układam na przemian-część kapusty, sos, kukurydzę, ogórki, gyros, sos, kapustę. Na kapuście układam przekrojone na pół pomidorki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować