To danie jest równie smaczne jak proste. Filet, pieczarki i dużo cebuli. Wszystko posypane przyprawą kebab - gyros. To samo zdrowie a podane z frytkami i surówką to nic innego jak domowa, zdrowsza i zmodyfikowana wersja kebaba.
Składniki:
2 filety z kurczaka
500g pieczarek
2 duże cebule
przyprawa gyros
olej, pieprz, sól
Gyros z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy o kroimy na niewielkie kawałki, cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w półplastry.
2.Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy filet z kurczaka i obficie posypujemy przyprawą do gyrosa. Smażymy 10 minut, po tym czasie dodajemy pieczarki i smażymy aż pieczarki ściemnieją.
Komentarze