Gyros z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Proste i szybkie danie, które przypadnie do gustu wszystkim smakoszom kebabów i potrawy gyros. Doskonałym dodatkiem będą frytki lub pieczone ziemniaki, a do tego sałatka z sosem czosnkowym.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Porcja dla 2 osób:

    2 piersi z kurczaka
    przyprawa gyros/kebab
    oliwa

Gyros z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowa potrawa. 1. Piersi z kurczaka umyć i pokroić w paski lub kostkę. Przełożyć do głębokiego talerza lub miski, polać oliwą i mocno przyprawić przyprawą gyros/kebab, wymieszać i przykryć przejrzystą folią spożywczą. Włożyć do lodówki na minimum godzinę.

    Patelnię rozgrzać, wrzucić mięso i smażyć je na średnim ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy