Gyros z frytkami .

4.5 (140 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam nowe smaki , ten gyros z frytkami , sosem majonezowo - czosnkowym i surówką jest przepyszny , bardzo go polecam:)

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g filetu z kurczaka
    - przyprawa do gyrosa
    - 1 kg ziemniaków
    - połowa kapusty pekińskiej
    - marchewka
    - 1 zielony długi ogórek
    - sól
    - olej do frytek ,Sos czosnkowy:

    2 łyżki pikantnego keczupu
    3 łyżki majonezu
    3 ząbki czosnku , szczypta czosnku granulowanego
    sól
    pieprz , ale niekoniecznie
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gyros z frytkami . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy na małe paseczki, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na 2 godziny. Kapustę drobno szatkujemy, dodajemy startą marchewkę i pokrojonego w kostkę ogórka zielonego. Mieszamy i odstawiamy. Ziemniaki obieramy i kroimy je tak jak na frytki , wlewamy olej i nagrzewamy, wrzucamy pokrojone ziemniaki i smażymy, aż zrobią się rumiane. W tym czasie na patelni podsmażamy naszego kurczaka na łyżce oleju. Na talerzu układamy kapustę z warzywami, mięso i usmażone i odsączone na ręczniku papierowym frytki (frytki lekko solimy). Podajemy z sosem kebab-gyros lub majonezowo - czosnkowym .Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować