Gyros wieprzowy

  • wyświetlono: 1102 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pomysł na szybkiego gyrosa

caroline1983
  • 3 porcje
  • Łatwy

Składniki

- Mięso wieprzowe: 0.5 kilograma
- cebula: 2 sztuki
- przyprawa do gyrosa, torebka: 1 sztuka
- sól do smaku: 1 sztuka
- olej do smażenia około: 0.33 szklanki

Sposób przygotowania przepisu:

Gyros wieprzowy

  • 1. Mięso pokroić na równe, niezbyt duże kawałki (jak na gulasz), obficie posypać przyprawą do gyrosa, tak żeby dokładnie oblepiła mięso, odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Na dużej patelni rozgrzać olej i partiami wrzucać mięso (jeśli wrzucimy wszystko naraz mięso może puścić sok i zamiast się smażyć to będzie się dusić). Smażyć je do miękkosci, na niezbyt dużym ogniu, często mieszając żeby się nie przypaliło. Cebule obrać i pokroić w piórka, dodać do mięsa pod koniec smażenia. Danie jest gotowe jak cebula będzie zeszklona.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulamięso wieprzoweprzyprawa do gyrosaobiadtorebka

Komentarze

Podobne przepisy

Smażymy mięso w głębokim garnku.

Dodane przez: aniaw

Gyros...;)

Witam!Jest to ulubiona potrawa...

żeberka gyros

Dodane przez: Anitka0804

Żeberka gyros

Bardzo smaczne i aromatyczne żeberka...

Pieczona polędwica wieprzowa

Dodane przez: anemon

Pieczona polędwica wieprzowa

Wystarczy wieczorem zamarynować...

Gyros z frytkami

Dodane przez: Konto nieaktywne

Gyros z frytkami

Gyros z frytkami robię często,...

gulasz wieprzowy

Dodane przez: marta625

Gulasz wieprzowy

Gulasz z łopatki wieprzowej na...

Krokiety Gyros

Dodane przez: Andzia Pichci

Krokiety gyros

Krokiety można przygotowywać na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE