Gyros w chlebkach pita

  • wyświetlono: 44 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Łatwy i szybki przepis na chlebki pita z kurczakiem gyros, sałatą pekińską i warzywami.

DSC_0308
  • 6 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

1 pierś z kurczaka
1 jajko
bułka tarta
przyprawa gyros
1/2 cebuli
3 ogórki konserwowe
1 papryka
1 puszka mała kukurydzy
1/4 kapusty pekińskiej
2 łyżki majonezu oraz 1 łyżka keczupu
sól i pieprz
olej do smażenia
6 chlebków pita (z czosnkiem i kolendrą)

Sposób przygotowania przepisu:

Gyros w chlebkach pita

  • 1. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy oczyszczamy a następnie kroimy na duże kawałki. Solimy, pieprzymy obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej z przyprawą gyros. Podsmażamy. Kroimy na mniejsze kawałeczki.
  • 2. Kapustę szatkujemy dodajemy do niej pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę oraz ogórka. Dodajemy kukurydzę, 2 łyżki majonezu i 1 łyżkę keczupu. Całość mieszamy.
  • 3. Gotowe chlebki pita pieczemy w piekarniku wg przepisu na opakowaniu następnie wyjmujemy przekrawamy na pół dodajemy farsz z warzyw oraz ciepłego kurczaka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Tagi

domowy kebabkebab w bułcepita z kebabempita z kurczakiem

Komentarze

Podobne przepisy

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Świetna przekąska na kolację lub...

kalafior

Dodane przez: Habibi Chi

Kalafior w chrupiącej ostrej panierce

Pyszny chrupiący kalafior w lekko...

Jajecznica w tortilli

Dodane przez: monika016

Jajecznica w tortilli

Te placki można wykorzystać na...

parówki

Dodane przez: Habibi Chi

Parówki w chlebie tostowym

Na śniadanie, na kolacje, do pracy...

Makrela w pikantnej zalewie

Dodane przez: euphoriaa33

Makrela w pikantnej zalewie

Uwielbiam makrele w różnych postaciach....

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: smak i uczucie

Parówki w cieście francuskim

Parówki zapiekane w cieście francuskim...