GYROS (PO MOJEMU)

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Staram się urozmaicać codzienne obiady. Nikt chyba nie lubi jeść w kółko kurczaka, schabowego czy mielonych. Gyros po mojemu - bo z moimi ulubionymi warzywami. Ważne by eksperymentować:-)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso od szynki: 0.5 kilograma
    - warzywa na: 1 sztuka
    - przyprawa gyros: 1 sztuka
    - olej: 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gyros (po mojemu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso od szynki kroje w paski - niezbyt małe. W misce rozrabiam olej z torebką przyprawy GYROS. Zanurzam mięso w marynacie tak aby wszystkie kawałki mogły nią nasiąknąć. Odstawiam na co najmniej godzinę do lodówki.
  • 2. W woku rozgrzewam około 2 łyżek oleju i smażę zamarynowane mięso. W tym samym czasie gotuję na parze warzywa (brokuły, marchew, fasolę szparagową) i ryż - oczywiście oddzielnie. Używam warzyw na patelnię lub świeżych.
  • 3. Kiedy warzywa i mięso są gotowe podaję je z ryżem. Smakuje świetnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować