Gyros-owe kotlety

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jedliście kiedyś gyros-owe kotlety... Warto wypróbować, bo ile można jeść tradycyjne.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    • Mała cebula
    • ½ torebki ryżu
    • Jajko
    • Mała papryka czerwona
    • 3 ogórki konserwowe
    • 10 dag sera żółtego
    • Papryka ostra
    • Przyprawa gyros
    • sól
    • Bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Gyros

Gyros-owe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy.
    Mięso przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno posiekaną cebulę.
  • jajko,ryż 2. Następnie dodajemy ryż i wbijamy jajko.
  • papryka 3. Paprykę obieramy z nasion bardzo drobno kroimy i łączymy z mięsem.
  • ogórki 4. Ogórki również drobno kroimy.
  • przprawa 5. Doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Na koniec dodajemy ser starty na tarce o dużych oczach i przyprawę gyros.
  • kotlety 6. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i robimy kotleciki.
    Panierujemy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 7. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Papryka Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować