Gyros na patyczkach z sałatką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowany kurczak smakuje wyśmienicie. Podanie go z sałatką może być całym posiłkiem, a nawet przystawką, czy przekąską.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z piersi z kurcząt
    3 łyżki przyprawy gyros
    8 patyczków do szaszłyków
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    3 łyżki oleju
    Sałatka:
    1/2 średniej kapusty pekińskiej
    4 ogórki konserwowe
    1 szklanka kukurydzy z puszki
    1 cebula
    2 łyżki keczupu
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    naczynie do zapiekania
    posiekany koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Gyros Przystawki

Gyros na patyczkach z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Fileta kroję w kostkę, oczyszczoną paprykę i cebulę też. Całość skrapiam olejem, fileta posypuję przyprawą gyros, a warzywa lekko solą. Odstawiam na 30 minut. Fileta i warzywa nabijam na patyczki, na przemian. Układam w naczyniu do zapiekania, nakrywam, piekę 35 minut w temp. 180 stopni.
  • jk 2. Kapustę pekińską, ogórki i cebulę kroję w kostkę. Dodaję do nich kukurydzę, majonez, keczup, mieszam, próbuję, doprawiam solą i pieprzem. Sałatkę podaje z upieczonym gyrosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować