• Dla 4 osób
  • Łatwy

szybka i łatwa przekąska :]

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - udka z kurczaka: 3 sztuki
    - kapusta pekińska mała: 1 sztuka
    - ogórki konserwowe: 6 sztuk
    - czosnek: 3 ząbki
    - śmietana (18%): 80 mililitrów
    - pomidory koktajlowe: 8 sztuk
    - chlebek pita: 4 sztuki
    - przyprawa do gyrosa: 1 łyżka
    - olej do smażenia: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Dania główne

Gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z kurczaka ugotować, kapustę pekińską umyć i poszatkować, ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę, pomidory pokroić w ćwiartki. Czosnek obrać i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, wymieszać z kilkoma łyżkami śmietany i doprawić do smaku według własnych preferencji. Z kurczaka zdjąć skórę i „obskubać” go z mięsa, następnie oskubane mięsko pokroić jeszcze na drobniejsze kawałki, polać oliwą z oliwek i posypać przyprawą kebab/gyros. Całość wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć ok. 10 minut na małym ogniu. Do chlebków pita włożyć warstwami – ogórki, pomidory, sałatę, usmażonego kurczaka i polać sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Przyprawy Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować