Gwiazdki.

  • wyświetlono: 358 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Chrupiące gwiazdeczki,które najbardziej smakują dzieciom.

bgg (Kopiowanie)
  • 45min

Składniki

1 jako
2 łyżeczki cukru
1 cukier waniliowy
pół szklanki przegotowanego zimnego mleka
10 dag mąki
olej do smażenia
dowolny dżem

Sposób przygotowania przepisu:

Gwiazdki.

  • 1. Jajko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodać mąkę i zimne mleko.Utrzeć gładkie ciasto.Ciasto nie może być zbyt gęste ani za rzadkie.
  • 2. Olej rozgrzać w garnku,foremkę w kształcie gwiazdki włożyć do gorącego oleju,aby się rozgrzała.
  • Smażenie.3. Gdy jest nagrzana zanurzyć ją w cieście i szybko przenieść do gorącego oleju .
  • Upieczone.4. Ciasto odklei się od foremki i usmaży.Gdy się zrumieni wyjąć i odsączyć na papierowym ręczniku.Udekorować odrobiną dżemu.

Porady

Nabierając ciasto należy za każdym razem foremkę rozgrzewać w gorącym tłuszczu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciesłodkiesmażone

Komentarze

Podobne przepisy

amoniaczki

Dodane przez: mariosylwia

Amoniaczkowe gwiazdki

bardzo kruche i tanie w przygotowaniu...

Słodkie gwiazdki

Dodane przez: Ewelina Marcin

Niebiańskie gwiazdki

Bardzo smaczne, kruche, lekkie...

.

Dodane przez: Anitka0804

Marcepanowe gwiazdki

Są świetną ozdobą każdego ciasta,...

Paprykowe gwiazdki

Dodane przez: Paulina1507

Paprykowe gwiazdki

Ciasteczka które rewelacyjnie podgrzeją...

pączki gwiazdki

Dodane przez: iziona

Pączki gwiazdki

Pączki mogą być tez i w takiej...

Orzechowe gwiazdki

Dodane przez: Goszka

Orzechowe gwiazdki

Półfrancuskie ciasteczka z orzechami...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE