Gulyasleves – węgierska zupa gulaszowa

  • wyświetlono: 166 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Kuchnia węgierska

DSC_1166
  • 6 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

200 g polędwicy wołowej
200 karkówki wieprzowej
6 średnich ziemniaków
2 cebule
2 łyżki oleju
2 marchewki
1 pietruszka
1 łyżka słodkiej czerwonej papryki w proszku
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki kminku
1 pomidor malinowy
1 zielona papryka
1 czerwona papryka
1/2 ostrej mielonej papryki

Sposób przygotowania przepisu:

Gulyasleves – węgierska zupa gulaszowa

  • GULYÁSLEVES – węgierska zupa gulaszowa1. POSIEKAŁEM CEBULĘ, USMAŻYŁEM NA OLEJU, POSYPAŁEM SŁODKĄ PAPRYKĄ, WYMIESZAŁEM.
    MIĘSO POKROIŁEM W KOSTKĘ, DODAŁEM DO CEBULI, ZWIĘKSZYŁEM PŁOMIEŃ. PRZYPRAWIŁEM SOLĄ I PIEPRZEM, DUSIŁEM POD PRZYKRYCIEM WE WŁASNYM SOSIE ( JEŚLI BĘDZIE KONIECZNE, NALEŻY WLAĆ TROCHĘ WODY ). GDY MIĘSO BYŁO PRAWIE MIĘKKIE, DOLAŁEM TYLE WODY ILE CHCIAŁEM MIEĆ ZUPY, DORZUCIŁEM ZIEMNIAKI POKROJONE W KOSTKĘ, MARCHEWKĘ POKROJONĄ W PLASTERKI ORAZ PIETRUSZKĘ W CAŁOŚCI. DODAŁEM KMINEK I CZOSNEK. WŁOŻYŁEM ZIELONĄ I CZERWONĄ PAPRYKĘ ( BEZ NASIONEK )I CAŁEGO POMIDORA. GDY JARZYNY BYŁY UGOTOWANE WYJĄŁEM PIETRUSZKĘ , POMIDORA I PAPRYKĘ. JEŚLI KTOŚ LUBI OSTRZEJSZE SMAKI MOZĘ DODAĆ CZUSZKĘ POKROJONĄ W CIENKIE PLASTERKI , ALBO OSTRĄ PAPRYKĘ.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kuchnia węgierskakuchnie światazupa gulaszowa

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa gulaszowa

Dodane przez: smak i uczucie

Zupa gulaszowa

rozgrzewająca pyszna zupa gulaszowa

zupa węgierska

Dodane przez: Bellapi

Zupa Węgierska

Bardzo pyszna i rozgrzewająca zupa...

Zupa gulaszowa

Dodane przez: ewaeu

Zupa gulaszowa

Pyszna zupa gulaszowa z wędzonym...

Zupa gulaszowa.

Dodane przez: Słodko Słodka

Zupa Gulaszowa

Danie jednogarnkowe,sycąca i rozgrzewająca...

zupa gulaszowa

Dodane przez: Beata12

Zupa gulaszowa

Smaczna pożywna zupa węgierska

image-0ji4mmi

Dodane przez: monika016

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa jest bardzo sycąca,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE