Gulaszowa z dynią i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Gęsta aromatyczna zupa gulaszowa z dynią na mięsie wieprzowym, idealna na zimne jesienno-zimowe dni, doskonale rozgrzewa dzięki doprawieniu pieprzem cayenne, porcja takiej pyszności skutecznie zaspokoi głód, polecam jako jednogarnkowe danie.

  • 55 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg chudego mięsa wieprzowego na gulasz

    1,5-2 litry domowego bulionu

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    2 łyżki klarowanego masła

    2 marchewki

    20 dag zielonej fasolki szparagowej

    30 dag obranej dyni

    ½ małej cukinii

    4 ziemniaki

    2 łyżki koncentratu pomidorowego

    1 łyżeczka słodkiej papryki

    ½ łyżeczki suszonego rozmarynu

    1 łyżeczka suszonej włoszczyzny lub jarzynki

    2 liście laurowe

    4 ziarenka ziela angielskiego

    Szczypta pieprzu Cayenne

    Sól himalajska różowa do smaku

    Mąka pszenna do zagęszczenia(niekoniecznie)

    Natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gulaszowa z dynią i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć słodką papryką, suszonym rozmarynem i jarzynką.

    W dużym płaskim garnku rozgrzać masło , włożyć mięso, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany drobno czosnek i krótko obsmażyć 5-6 minut, pod przykryciem, dodać ziele angielskie i liść laurowy, zalać połową bulionu i gotować 15 minut, po tym czasie dodać pokrojoną na kawałki marchewkę, fasolkę szparagową , ziemniaki oraz cukinię i dynię, wlać resztę bulionu i gotować do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie, doprawić do smaku solą oraz pieprzem cayenne, dodać koncentrat pomidorowy i gotować chwilę, 2-3 minuty, gulaszową można zagęścić odrobiną zawiesiny z mąki i wody ale nie jest to konieczne.



    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować