Gulaszowa z dynią

0 (0 ocen)

Treściwa, rozgrzewająca, pyszna...

Składniki:

  • 50 dag mięsa z szynki
    80 dag miąższu z dyni
    2 łyżki oleju
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 duża marchewka
    1/2 selera
    czerwona papryka
    3 liście laurowe
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    2 łyżki przyprawy do gulaszu
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    sól, świeżo mielony pieprz
    1/2 łyżeczki imbiru
    1 łyżeczka przyprawy do zup
    garść natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz Szynki

Gulaszowa z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Smażyć partiami na mocno rozgrzanym oleju w dużym rondlu z grubym dnem. Przełożyć do miski. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulkę i czosnek. Warzywa umyć, obrać i pokroić. Do smażącej się cebuli dodać marchew, selera i paprykę. Całość wymieszać i smażyć ok 10 minut. Dodać mięso, zalać 1/2l gorącej wody. Dodać ziele, liść laurowy, paprykę słodką i ostrą, imbir, przyprawę do zup, wymieszać i dusić ok 30 minut do miękkości. Po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę dynię, dolać ok 1/2 l gorącej wody i dusić jeszcze ok 15-20 minut, do czasu aż dynia będzie miękka. Pod sam koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i ewentualnie doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Mięso Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować