Gulasz ziemniaczany z pomidorami

5 (196 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Polecam gulasz ziemniaczany, a dla mięsożerców z dodatkiem szynki.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 10 ziemniaków
    3 duże cebule
    3 duże pomidory
    100 ml oleju rzepakowego

    łyżeczka ostrej papryki
    łyżeczka słodkiej papryki
    sól

    pęczek natki pietruszki

    wędlina - np. szyneczka
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz ziemniaczany z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubą kostkę. Olej rozgrzać w głębokim rondlu i dodać ziemniaki. Podsmażyć.
    Cebulę obrać pokroić w kostkę i dodać do ziemniaków.
    Pomidory pozbawić skórki ( sparzyć ) i pokroić w ćwiartki i dodać do rondla.
    Dodać szklankę wody.
    Całość doprawić solą i papryką.
    Gulasz przykryć i gotować na wolnym ogniu ok 30 min.

    Natkę umyć , osuszyć i posiekać.
    Gulasz podawać posypany natką pietruszki.
    Jeśli dodamy pokrojoną wędlinę , gulasz będzie bardziej pożywny.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować