Gulasz z żołądków kurzych z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

To danie, które robię zawsze z dużej porcji. Można podać zarówno z ziemniakami jak i chlebem.

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1,5 kg żołądków z kurczaka
    marchew-6 szt
    seler -pół dużej bulwy
    pietruszka-2 szt
    por -jasnozielona część
    2-3 listki laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    łyżeczka suszonego majeranku
    bulion drobiowy-1,5 litra(może być z kostki)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków kurzych z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć i obrać.Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, selera i pietruszkę na małych oczkach.Pora pokroić w półplasterki, umyć i odsączyć na sicie.
    2. Żołądki umyć, oczyścić z błonek. Wrzucić do dużego garnka i zalać wodą tak aby je przykryła. Dodać liście laurowe i ziele angielskie.
    3. Gotować do miękkości na małym ogniu ok 1,5 godziny. W razie potrzeby uzupełnić wodę.
    4. Jak żołądki będą miękkie odlać wodę, przestudzić i pokroić na mniejsze kawałki,
    5. Bulion zagotować w oddzielnym garnku, wrzucić warzywa i gotować ok 15 minut.
    6. Po tym czasie do bulionu z warzywami dodać żołądki, wrzucić majeranek i poddusić wszystko razem jeszcze ok 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.
    Podawać z ziemniakami lub chlebem.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Żołądki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować