Gulasz z żołądków i pieczarek

4.5 (140 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami. Podany z kaszą i surówką z kiszonej kapusty lub z ogórkiem kiszonym.... idealny obiad.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ok. 1/2kg żołądków drobiowych
    2 duże pieczarki
    ziele angielskie
    liść laurowy
    kostka rosołowa
    łyżeczka koncentratu pomidorowego
    kromka chleba do zagęszczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żołądków i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki płuczemy i kroimy w większą kostkę. Jeszcze raz porządnie płuczemy, do momentu, w którym woda będzie czysta. Wrzucamy do rondla, zalewamy wodą tak, aby wszystko przykryła.
  • 2. Gotujemy tak około 30minut. Wymieniamy wodę. I gotujemy następne 30 minut. W trakcie dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz kostkę rosołową.

  • 3. Pieczarki dobrze płuczemy i kroimy w większą kostkę. Do żołądków dodajemy łyżeczkę koncentratu i pieczarki. Gotujemy do miękkości.
  • 4. Do zagęszczenia powstałego sosu używam zwykłe kromki chleba. Wrzucam do garnka małe kawałki i gotuję jeszcze przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować