Gulasz z żoładków drobiowych z papryka i makaronem

4.5 (195 ocen)

  • 45 min

TEN GULASZ MA ORGINALNY SMAK DZIEKI PAPRYCE .PODANY Z MAKARONEM KOKARDKAMI POSMAKUJE NAWET NAJWIEKSZEMU NIEJADKOWI.jEST SMACZNY I SYCĄCY.

  • 45 min

Składniki:

  • 30 dag drobiowych żołądków,
    pół cebuli,
    2 łyżkoleju do smażenia,
    sól,
    pieprz,
    szczypta tymianku,
    szczypta majeranku,
    3ziarna ziela angielskiego,
    listek laurowy,
    ząbek czosnku
    3 łyżki papryki konserwowej pokrojonej w paski
    łyżka przecieru pomidorowego,2 łyzki keczupu łagodnego
    2 łyżki mąki,
    oraz
    -MAKARON TYPU KOKARDKI
    oraz
    natka pieruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żoładków drobiowych z papryka i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Żołądki umyć, pokroić w paseczki. Opłukać ponownie i osolić. Włożyć na rozgrzany tłuszcz, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek, tymianek, ziele angielskie, połamany listek laurowy, majeranek. Wszystko podsmażyć, dolać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości, 60-70 minut
    . W miarę potrzeby podlewać wodą. Gdy żołądki zmiękną dodać paprykę i 3 łyzki wody z zalewy z papryki konserwowej oraz przecier pomidorowy i kethup. Razem poddusić jeszcze 10 minut. Zagęścić zawiesiną z wody i mąki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Podawać z makaronem typu kokardki.
    Mozna Udekorowac natka, smacznego!!!

Porady

czas duszenia zoładków mozna wydłuzyc nawet o 30 minut!im miękksze tym lepsze a gulasz smaczniejszy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Papryka Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować