Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkiem kiszonym, pieczarkami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Żołądki zalewamy wodą. Zagotowujemy. Wodę odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę. Cebulę razem z żołądkami podsmażamy 3 minuty na oliwie.
2. Do podsmażonych żołądków wlewamy około 1 litra wody. Dodatkowo w szklance wody mieszamy mąkę. Wlewamy do żołądków. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz paprykę słodką mieloną. Całość gotujemy około 45 minut.
3. Pieczarki kroimy w plasterki. Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do żołądków. Całość gotujemy do momentu, aż żołądki będą miękkie.
4. Gulasz doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
Komentarze