Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkiem kiszonym, pieczarkami i marchewką

4.5 (147 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonały na obiad jednogarnkowy. Można go podać z pieczywem lub ziemniakami.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600g żołądków drobiowych.
    1 marchewka,
    4 ogórki kiszone,
    200g pieczarek,
    1 cebula,
    2 liście laurowe,
    3 ziarna ziela angielskiego,
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej,
    1,5 łyżki mąki,
    oliwa,
    majeranek,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkiem kiszonym, pieczarkami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Żołądki zalewamy wodą. Zagotowujemy. Wodę odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę. Cebulę razem z żołądkami podsmażamy 3 minuty na oliwie.
    2. Do podsmażonych żołądków wlewamy około 1 litra wody. Dodatkowo w szklance wody mieszamy mąkę. Wlewamy do żołądków. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz paprykę słodką mieloną. Całość gotujemy około 45 minut.
    3. Pieczarki kroimy w plasterki. Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do żołądków. Całość gotujemy do momentu, aż żołądki będą miękkie.
    4. Gulasz doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować