Gulasz z żołądków drobiowych w sosie porowo - śmietanowym

4.5 (185 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Cóż to był za gulasz!!! Absolutny mój faworyt w temacie gulaszy. Żołądki, a do tego ostry posmak pora i słodka śmietanka wspaniale się uzupełniły.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 300 g żołądków drobiowych
    kawałek pora białej części (ja miałam około 10 cm bardzo grubego pora)
    1/3 szklanki śmietanki 30%
    mała marchewka
    1/2 pietruszki
    1 łyża masła
    2 listki laurowe
    1 kopiasta łyżka mąki
    ziele angielskie
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków drobiowych w sosie porowo - śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyścić i przelać wrzątkiem, następnie pokroić w paski. Zalać 0,5 l. wody dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i gotować do czasu aż żołądki będą miękkie. W połowie gotowania dodać pokrojona marchewkę i pietruszkę.

    Pora pokroić w półksiężyce i podsmażyć do miękkości na maśle. Następnie dodać do ugotowanych żołądków, zalać śmietaną. Mąkę rozprowadzić w 1/3 szklance wody i zagęścić gulasz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować