Gulasz z żołądków drobiowych

4.5 (147 ocen)

Świetny sposób na tani obiad.

Składniki:

  • 500g żołądków drobiowych
    2 marchewki
    pietruszka
    kawałek selera
    cebula
    kasza gryczana
    liście laurowe
    ziele angielskie
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy i oczyszczamy z resztek. Marchewki, pietruszkę, seler i cebulę obieramy i wrzycamy do garnka razem z żołądkami. Gotujemy do miękkości.
  • Pokrojone żołądki. 2. Po ugotowaniu wyciągamy warzywa i żołądki z bulionu. Do garnuszka odlewamy 1/2 litra bulionu. Warzywa trzemy na tarce o dużych oczkach, a żołądki tniemy na paski. Wszystko wkładamy do bulionu, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe oraz przyprawy i jeszcze chwilę gotujemy. Jeśli gulasz jest zbyt gęsty, dolewamy po troszeczce bulion.
  • 3. Osobno gotujemy kaszę (ile sie potzrebuje - u nas wychodzi 500g). Po ugotowaniu nakładamy na talerze i polewany gulaszem. Smacznego.

Porady

Jeśli gulasz bedzie zbyt rzadki można dodać trochę mąki i zagotować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza gryczana Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować