GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW ala CHILI CON CARNE

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

BARDZO PROSTE DANIE WYPRÓBOWANE JUŻ PRZEZ WIELE OSÓB .

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 2 kg.papryki czerwonej
    -1 kg.żołądków drobiowych
    - 2 puszki fasoli czerwonej
    - 500 gram pieczarek
    - koncentrat pomidorowy
    - przyprawa chili con carne ( najlepsza kotani)
    - papryka mielona ostra i słodka
    -sól
    - pieprz
    -cebula
    -majeranek
    -potrzebna również brytwanna lub duża głęboka patelnia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żołądków ala chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy i kroimy na połówki i smażymy na oleju w duzej brytwannie lub głębokiej patelni .Posypujemy obficie przyprawami i dodajemy całą przyprawę chili con carne .
    Wszystkie warzywa kroimy i dodajemy co ok 10 minut kolejno : cebulę ,pieczarki ,paprykę .
    Dusimy do miękkości pod przykryciem .10 minut przed końcem duszenia dodajemy fasolę ,która naturalnie zagęści sos .
    Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy paprykami według ulubionego stopnia ostrości .

Porady

Jak nie mamy dużej patelni to podsmażamy wszystko oddzielnie na małej i przekładamy do garnka ,a następnie wszystko razem dusimy . Można również podwoić składniki i połowę gulaszu zawekować .Potem wykorzystać na kolację czy dla mężą w delegację .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować