Gulasz z ziemniakami i papryką

4.5 (150 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetnie doprawiony, praktycznie robi się sam:)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dag. łopatki wieprzowej
    2 papryki czerwone
    1 papryka żółta
    1 papryka zielona
    1/2 kg. czerwonej cebuli
    70 dag. ziemniaków
    2 ząbki czosnku
    1 łykża majeranku
    4 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
    2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
    1 łyżeczka mielonego kminku
    1 szkl. wywaru warzywnego
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Gulasz z ziemniakami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z ziemniakami i papryką 1. Oczyszczone papryki pokroić w większą kostkę, a cebulę w grubsze półplasterki. Obrane ziemniaki pokroić w mniejszą kostkę, a czosnek posiekać.
  • Gulasz z ziemniakami i papryką 2. Mięso umyć i pokroić w większą kostkę. Paprykę, ziemniaki, cebulę i mięso przełożyć do miski. Dodać czosnek, połowę majeranku, paprykę w proszku, kminek i sól. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wlać wywar warzywny. Wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec pod przykryciem ok. 1 godzinę i 20 minut. Po wyjęciu gorący gulasz posypać resztą majeranku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Papryka Wieprzowina Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować