Gulasz z wołowiną i dynią

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Rozgrzewający i syty gulasz z dynią w roli głównej i wołowiną. Gulasz podaję z kaszą jęczmienną. Można przygotować większą porcję i zabrać do pracy. Bardzo lubię przygotowywać takie jednogarnkowe potrawy, bo gotuje się w zasadzie same. Dynia w tej potrawie zyskuje na smaku bo nie jest mdła dzięki dodatkom innych warzyw i przypraw.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg wołowiny
    1 cebula
    50 dkg dyni hokkaido
    2 papryki czerwone
    4 ogórki korniszony
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz czarny i czerwony
    czubrica czerwona
    papryka słodka, wędzona
    2 łyżki maki pszennej
    olej rzepakowy
    natka pietruszki
    2 łyżki przyprawy w płynie do zup i sosów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Korniszony Dania główne Gulasz

Gulasz z wołowiną i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę kroję w kostkę, obtaczam w mące. Cebule kroje drobno i przesmażam w głębokim garnku na oleju. Dodaję mięso i dalej smażę około trzy minuty. Dodaję koncentrat i przesmażam. Wlewam 300 ml wody, dodaję przyprawę do zup i duszę na wolnym ogniu około 30 minut. Doprawiam solą, pieprzem, paprykami wędzoną i słodką. Paprykę i dynię kroję w kostkę. Dyni nie obieram ze skóry bo jest miękka po ugotowaniu. Pozbawiam dynię pestek. Paprykę dodaje do mięsa i dalej duszę, po 15 minutach dodaje dynię, wlewam jeszcze 200 ml wody i duszę kolejne 15 minut aż dynia będzie miękka. Na końcu dodaje pokrojone ogórki, doprawiam według uznania czubricą, podaję z natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Papryka Pomidor Wołowina Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować