gulasz z wieprzowego serca

0 (0 ocen)

Sos w tym daniu jest przepyszny.

Składniki:

  • 1 serce wieprzowe
    uniwersalna przyprawa warzywna
    włoszczyzna
    cebula
    margaryna
    2 łyżeczki chrzanu
    mąka (1,5łyzki)
    majeranek
    pieprz
    woda

Gulasz z wieprzowego serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. serce gotuję w wodzie w raz z włoszczyzną (marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki i selera) i łyżeczką przyprawy uniwersalnej warzywnej. Gdy już jest prawie miękkie wyjmuję z wywaru, studzę i kroję w kostkę. Następnie podsmażam na margarynie z cebulką. Gdy cebulka sie zrumieni podlewam wywarem w którym się gotowało serce i duszę do miękkości pod przykryciem. Przyprawiam jeszcze warzywną przyprawą, pieprzem i majerankiem do smaku oraz dodaję chrzan. Na koniec zaciągam mąką rozmieszaną z wodą. Zagotowuję. Podaję z kaszą lub ziemniakami.

Komentarze

Podobne przepisy