Gulasz z wątróbki i papryki

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne danie, które możemy podać na obiad lub jako samodzielny posiłek. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g wątróbki wieprzowej
    1 żółta papryka
    1 cebula
    1 czubata łyżka masła
    3/4 szkl gorącej wody
    4 łyżki śmietanki 30%
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku

Gulasz z wątróbki i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę czyścimy, myjemy i osuszamy. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w sporą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa smażymy na maśle przez około 5 minut.
    Dokładamy pokrojoną w dużą kostkę wątróbkę i smażymy razem przez kilka minut. Wlewamy wodę i gotujemy przez 10 minut. Na samym końcu doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.

Komentarze

Podobne przepisy