GULASZ Z WARZYWAMI

5 (142 ocen)

  • 35 min

Dziś mam dla Was przepis na taki jednogarnkowy gulasz – niesamowicie aromatyczny , bardzo sycący.Dodatkiem do warzyw zamiast mięsa są tutaj dobrej jakości parówki – śmiało możemy zastąpić nimi kurczaka czy też mięso wieprzowe / gulaszowe.Danie robi się błyskawicznie!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * parówki – 4 szt

    * marchew – 2 szt

    * pieczarki – 3-4 szt

    * papryka czerwona – 1 szt

    * cebula – 2 szt

    * miękkie pomidory – 3 szt

    * bulion warzywny – 200 ml

    * śmietana słodka 18% – 125 ml

    * sól, pieprz, papryka słodka, chili – do smaku

    * olej
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, zasypujemy czubatą łyżeczką papryki słodkiej oraz szczyptą chili i przesmażamy.

    Dodajemy pokrojoną w krążki marchew, pieczarki oraz pokrojoną w paseczki paprykę.

    Zalewamy bulionem, wrzucamy obrane ze skórki, pokrojone drobno pomidory i na wolnym ogniu dusimy ok. 20 minut aż warzywa zmiękną, a pomidory się rozgotują.

    Dodajemy pokrojone parówki, dokładnie mieszamy , doprawiamy solą oraz pieprzem ina wolnym ogniu gotujemy ok. 10 minut.

    Zalewamy słodką śmietanką , doprowadzamy do wrzenia i ewentualnie doprawiamy do smakuj.

    Gotowe!

    Podajemy gorące!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować