Gulasz z warzywami

0 (0 ocen)

sycące danie obiadowe

Składniki:

  • 60 dag łopatki wieprzowej,
    1 mała czerwona papryka,
    1 garść zielonej fasolki szparagowej,
    1 cebula,
    1 łyżka koncentratu pomidorowego,
    1 łyżka śmietany,
    sól,
    pieprz,
    ½ łyżeczki słodkiej papryki,
    ½ łyżeczki majeranku

Gulasz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na oleju, dodajemy mięso i obsmażamy ze wszystkich stron. Podlewamy gorącą wodą, dodajemy paprykę pokrojoną w paski oraz fasolkę szparagową przekrojoną na połówki, dusimy do miękkości składników. Gdy składniki zmiękną przyprawiamy przyprawami oraz zaprawiamy koncentratem i śmietaną. Gdyby sos był za rzadki można zagęścić mąką. Podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy