GULASZ Z SZYNKI Z OGÓRKIEM I MARCHEWKĄ

4.5 (176 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Pyszny gulasz. :)

  • 1 godz. 15 min

Składniki:


  • ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 26 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 7-9

    Składniki:
    Około 1,5 kg mięsa z szynki,
    2 średnie ogórki kiszone,
    5 dużych cebul,
    duża marchewka,
    20 dag pieczarek,
    2 łyżki oliwy,
    łyżka sosu sojowego,
    2 średnie ząbki czosnku,
    3 łyżeczki majeranku,
    łyżeczka bazylii,
    łyżeczka ostrej papryki,
    łyżeczka tymianku,
    sól,
    4 ziarna ziela angielskiego,
    3 liście laurowe,
    około 2,5-3 szklanki bulionu,
    2 czubate łyżeczki mąki + 1/3 szklanki mleka.
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z szynki z ogórkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowuję marynatę z: oliwy, sosu sojowego, posiekanego czosnku, majeranku, bazylii, tymianku, ostrej papryki i soli.
    Mięso kroję w większą kostkę, mieszam z marynatą, odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Podsmażam wraz z posiekaną cebulą i pieczarkami.
    Całość przekładam do garnka, zalewam bulionem, dodaję liście laurowe i ziele angielskie. Gotuję około 20 minut na małym ogniu.
    Ogórki obieram, wraz z marchewką kroję w kostkę i dodaję do sosu. Gotuję kolejne 40 minut.
    Mąkę dobrze rozrabiam z mlekiem, dodaję do gulaszu. Gotuję jeszcze przez chwilę od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby doprawiam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować