Gulasz z szynki z marchewką i pieczarkami

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny i wyjątkowo syty. Idealny do ziemniaków, kasz i ryżu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg szynki wieprzowej
    3 średnie marchewki
    500 g pieczarek
    3 duże cebule
    olej, sól, pieprz
    4 szklanki wody
    ZASMAŻKA:
    1/4 kostki masła
    2 łyżki mąki (z lekkim kopcem, ale nie czubate)
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Gulasz z szynki z marchewką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na małe kawałki i rumienimy na niewielkiej ilości oleju. Oprószamy solą i pieprzem. Po usmażeniu, całość przekładamy do garnka i zalewamy 4 szklankami wody. Zagotowujemy.
  • 2. W międzyczasie marchew obieramy i ścieramy na grubej tarce. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Całość wrzucamy do garnka z gotującym się mięsem. Wszystko gotujemy pod przykryciem do miękkości.
  • 3. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę i robimy zasmażkę. Wlewamy ją do gulaszu cały czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Pieczarki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować