Plastry szynki z grzybami leśnymi i kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
Szynkę pokroić w 1 cm.plasterki.Obtoczyć w mące i podsmażyć na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia.
Grzyby oczyścić , opłukac ,pokroic w kostkę.
Marchewkę i pietruszke obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę posiekać , zeszklić na rumiano . Czosnek przecisnąć przez praskę
Do garnka z mięsem dodać warzywa, liście laurowe i zie.e angielskie.
Smażyć chwilę, po czym zalać szklanką wody, przykryć pokrywką , dusićna małym ogniu przez około50-60 minut do miękkości mięsa.
Na koniec , doprawić do smaku przyprawami, dodac posiekana natke pietruszki , zabielić zahartowana śmietaną.
Podawac z kaszą gryczaną , smacznego:)
Komentarze