Gulasz z szynki

0 (0 ocen)

Tym razem gulasz w wersji oszczędnej, z cebulą i marchewką.

Składniki:

  • 60 dag mięsa od szynki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    4 łyżki mąki
    2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
    3 łyżeczki przyprawy do gulaszu
    2 ziarna ziela angielskiego
    sól, pieprz
    1 liść laurowy
    1 marchewka
    olej do smażenia
    siekana natka pietruszki

Gulasz z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojona w kostkę cebule podsmażyć na patelni. Mięso umyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i dodać do cebuli. Smażyć przez 10 minut, następnie przełożyć do garnka, dodać ok. 0,5 l. wody, przyprawy, posiekany czosnek, startą drobno marchewkę i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (ok.15 min.). Na koniec dodać natkę pietruszki. Podawać z ugotowaną kaszą gryczaną, ziemniakami lub makaronem.

Komentarze

Podobne przepisy