Gulasz z szynką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny gulasz z szynki i pieczarkami. Podaję z ulubioną kaszą np.gryczaną.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg mięsa z szynki
    1 kg pieczarek
    6 ogórków kiszonych
    250 ml przecieru pomidorowego
    4 opakowania fix do gulaszu
    Woda ok 3 l
    Sól i pieprz do smaku
    Olej do smażenia np rzepakowy
    Jogurt naturalny oraz koper
    Natka pietruszki
    Dowolna kasza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję a następnie kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Mięso przekładam na patelnię doprawiam solą i pieprzem do smaku. Smażę na rumiano. Do dużego garnka przekładam mięso.

    Na tek samej patelni smażę drobno posiekane pieczarki. Ogórki kiszone również kroję w kostkę. Dodaję do garnka. Zalewam ok 3 l wody. Dodaję koncentrat pomidorowy. Gotuję ok 30 min na małym ogniu.

    Dodaję fix. Gotuję jeszcze ok godziny na małym ogniu.

    Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Podaję z kaszą owsianą lub gryczaną oraz z jogurtem naturalnym i świeżym koprem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować