Pyszny gulasz z szynki i pieczarkami. Podaję z ulubioną kaszą np.gryczaną.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 kg mięsa z szynki
1 kg pieczarek
6 ogórków kiszonych
250 ml przecieru pomidorowego
4 opakowania fix do gulaszu
Woda ok 3 l
Sól i pieprz do smaku
Olej do smażenia np rzepakowy
Jogurt naturalny oraz koper
Natka pietruszki
Dowolna kasza
Gulasz z szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję a następnie kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Mięso przekładam na patelnię doprawiam solą i pieprzem do smaku. Smażę na rumiano. Do dużego garnka przekładam mięso.
Na tek samej patelni smażę drobno posiekane pieczarki. Ogórki kiszone również kroję w kostkę. Dodaję do garnka. Zalewam ok 3 l wody. Dodaję koncentrat pomidorowy. Gotuję ok 30 min na małym ogniu.
Dodaję fix. Gotuję jeszcze ok godziny na małym ogniu.
Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Podaję z kaszą owsianą lub gryczaną oraz z jogurtem naturalnym i świeżym koprem.
Komentarze