Gulasz z serc i grzybów

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Pyszne danie obiadowe

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 serca wieprzowe
    Pół kilo świeżych grzybów
    2 cebule
    Sól
    Pieprz
    2 ziarna ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    Pół szklanki śmietany 30 %
    3 łyżki smalcu

Gulasz z serc i grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca myjemy i kroimy w paski. Podsmażamy na smalcu, podlewamy szklanką wody. Przykrywamy i dusimy aż będą prawie miękkie (Ok.1,5 godziny)jeśli wodą wyparuje, dolać według potrzeb. Pod koniec smażenia dodajemy posiekaną cebulę, liść laurowy i ziela angielskiego
    Oraz pokrojone grzyby. Dusimy jeszcze około pół godziny. Na koniec dodajemy śmietanę, zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Gulasz najlepiej smakuje z kopytkami lub kluskami śląskim

Komentarze

Podobne przepisy