Gulasz z serc drobiowych z ogórkami kiszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serduszka oczyszczamy,wrzucamy do garnka z rozgrzanym masłem,podsmażamy,dodajemy cebulę pokrojoną w piórka,liść laurowy,ziela angielskie,przeciśnięty przez praskę czosnek,lekko solimy.Zalewamy wodą tak aby serduszka były lekko przykryte.Dusimy pod przykryciem na średnim ogniu.Warzywa obieramy trzemy na tarce o grubych oczkach,dodajemy do serduszek,wrzucamy posiekaną natkę i lubczyk.Ogórki kroimy w kostkę (1cm,na 1cm). Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy ogórki podsmażamy. Wsypujemy mąkę kukurydzianą,mieszamy,wrzucamy do gulaszu,doprawiamy do smaku.Pieprz z zalewy płuczemy pod zimną wodą wrzucamy do gulaszu, zmniejszamy płomień,dusimy do miękkości.Gulasz porcjujemy,podajemy z pieczywem,lub ziemniakami,albo z kaszą i surówkami.SMACZNEGO.
Komentarze