Gulasz z serc drobiowych z ogórkami kiszonymi

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

oraz zielonym pieprzem.Polecam,

  • 3 godz.

Składniki:

  • 700g. serduszek drobiowych
    7 ogórków kiszonych
    50g. zielonego pieprzu z zalewy
    1 duża cebula
    1 marchew
    1 mały seler
    1 pietruszka korzeń
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    1 ząbek czosnku
    100g. masła
    1 płaska łyżka mąki kukurydzianej
    sól,pieprz,majeranek,pieprz ziołowy,papryka słodka
    liść laurowy,ziele angielskie

Gulasz z serc drobiowych z ogórkami kiszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z serc drobiowych 1. Serduszka oczyszczamy,wrzucamy do garnka z rozgrzanym masłem,podsmażamy,dodajemy cebulę pokrojoną w piórka,liść laurowy,ziela angielskie,przeciśnięty przez praskę czosnek,lekko solimy.Zalewamy wodą tak aby serduszka były lekko przykryte.Dusimy pod przykryciem na średnim ogniu.Warzywa obieramy trzemy na tarce o grubych oczkach,dodajemy do serduszek,wrzucamy posiekaną natkę i lubczyk.Ogórki kroimy w kostkę (1cm,na 1cm). Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy ogórki podsmażamy. Wsypujemy mąkę kukurydzianą,mieszamy,wrzucamy do gulaszu,doprawiamy do smaku.Pieprz z zalewy płuczemy pod zimną wodą wrzucamy do gulaszu, zmniejszamy płomień,dusimy do miękkości.Gulasz porcjujemy,podajemy z pieczywem,lub ziemniakami,albo z kaszą i surówkami.SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy