Gulasz z pomidorami i cytryną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Sycący i rozgrzewający gulasz. Idealny na jesienne wieczory. Dzięki dodatkowi cytryny zyskuje ciekawy smak.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 500 g łopatki wieprzowej
    1 czerwona papryka
    2 białe cebule
    4 pomidory
    150 g pieczarek
    1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki
    0,5 łyżeczki majeranku
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
    1 liść laurowy
    0,5 łyżeczki pieprzu cayenne
    2 łyżki soku z cytryny
    Olej do smażenia
    300 ml wody
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    0,5 łyżeczki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z pomidorami i cytryną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę pokroić na kawałki. Paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę pokroić w pół plastry. W garnku rozgrzać olej, dodać mięso i chwilkę podsmażyć. Następnie dodać pokrojoną cebulę, paprykę, pieczarki i pomidory. Wymieszać i poddusić. W miseczce rozmieszać wodę z koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, mąką i wszystkimi przyprawami (ostrą czerwoną papryką, majerankiem, czosnkiem granulowanym, pieprzem cayenne, liściem laurowym). Wlać do mięsa. Wymieszać i dusić przez około 1 godzinę na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować