Gulasz z podrobów z papryką i kukurydzą

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dla miłośników podrobów - pikantny gulasz można podać z plackami ziemniaczanymi, kaszą lub ziemniakami.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag serc i żołądków
    2 łyżki oleju
    2 łyżki mąki
    1 łyżka śmietany
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki zielonego groszku
    1/2 strąka zielonej papryki
    1 papryka chilli
    150 g pieczarek
    sól
    pieprz
    ostra papryka w proszku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Ser

Gulasz z podrobów z papryką i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki i serca kroimy na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy mięso, sól i pieprz. Dusimy na małym ogniu do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą.
  • 2. Pod koniec duszenia dodajemy podsmażone pieczarki, pokrojoną paprykę. Dusimy razem ok 7 min, dodajemy groszek i kukurydzę,
  • 3. Zabielamy śmietaną, zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Papryka Podroby Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować