Gulasz z piersi kurczaka z dynią i warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny gulasz z dynią, marchewką i cebulą dymką. Mięso razem z warzywami upiekłam w piekarniku. Upieczone mięso przełożyłam do garnka i zrobiłam sos. Polecam.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na gulasz :
    20 dag piersi kurczaka
    2 średnie marchewki
    20 dag obranej że skórki dyni
    1 dymka z szczypiorkiem
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    Na sos:
    3 / 4 szklanki wody
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki soli
    100 mililitra zimnej wody
    1 płaska łyżka mąki
    4 łyżki śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z piersi kurczaka z dynią i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z piersi kurczaka z dynią i warzywami 1. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy.
    W międzyczasie obieramy i myjemy marchewki, kroimy w kosteczkę. Cebulę dymkę czyścimy i myjemy, kroimy w talarki. Dynię kroimy w kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa i mięso wkładamy do rękawa foliowego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę.
    Upieczone mięso z warzywami przekładamy do garnka i dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy.
    W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy.
    Na samym końcu dodajemy śmietankę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować