Gulasz z piersi kurczaka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

U mnie dziś nie rosół jak to u każdego, mi zachciało się coś innego. Wyjęłam z zamrażarki pierś z kurczaka brojler miały być schabowe lecz rodzinka wolała gulasz to im przygotowałam wyszedł pyszny, do tego kasza gryczana prażona razem z ryżem.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 850 g piersi kurczaka ( mam swoje ),
    1 łyżka czerwonej papryki słodkiej,
    1 łyżka przyprawy do kurczaka,
    0,5 łyżki pieprzu ziołowego,
    0,5 łyżki czosnku niedźwiedziego,
    4 łyżki oleju,
    3 szklanki wody,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny ( mam swoją ),
    0,5 łyżki czosnku granulowanego
    1 pełna łyżka mąki,
    8 łyżek śmietany 30 %.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Gulasz

Gulasz z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz 1. Pierś kurczaka pokroić w dowolną kostkę i obsypać przyprawami oraz dodać olej. Wszystko wymieszać łyżką do połączenia się przypraw z mięsem, odstawić na 15 minut aby przyprawy weszły w mięso.
  • gulasz 2. Na suchą patelnię dodać mięso z całą zawartością, smażyć następnie dodać czosnek granulowany . I smażyć do wyparowania wody z mięsa.
  • gulasz 3. Do garnka z wodą i warzywami przełożyć usmażone mięso, dusić pod przykryciem. Gdy mięso jest już miękkie dodać koper.
  • gulasz 4. Mąkę ze śmietaną i odrobiną wody rozrobić w słoiku aby nie było grudek. Zalać mięso i zagotować do powstania sosu.
  • gulasz 5. Obiad podałam tak jak pisałam wyżej z kaszą gryczaną prażoną z ryżem oraz ogórek kiszony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować