Gulasz z piersi kurczaka

0 (0 ocen)

  • 5 min

Ten przepis wymyśliłam sama robiąc obiad. Nie miałam na niego pomysłu wiec dodawałam do siebie rózne produkty aż powstał pyszny gulasz. ;)

  • 5 min

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    1 średnia cebula
    1 marchewka
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 kostka rosołowa
    2 łyżeczki przyprawy do gulaszu
    mąka
    mleko
    woda

Gulasz z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki i podsmażyć na złoty kolor. Dodać pokrojoną w drobno cebule i marchewkę. Smażyć aż cebula nabierze złotego koloru. Następnie posypać przyprawą do gulaszu i wymieszać. Dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Kostkę rosołową wymieszać z dwoma szklankami ciepłej wody i wlać do usmażonej piersi. Wszystko dusić na patelni aż rosół się w połowie wygotuje. Następnie zagęścić zmieszanym mlekiem z mąką i gotowe.

Porady

Gulasz można podawać z ziemniakami, ryżem bądź kaszą i surówka. :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy