Gulasz z pieczonego królika

0 (0 ocen)

zostało mi trochę pieczonego królika, zrobiłam więc pyszny gulasz

Składniki:

  • 400 pieczonego królika
    1 średnia papryka czerwona
    1 średnia papryka żółta
    1 średnia cebula
    1/2 kalarepy pokrojonej w kostkę ( użyłam mrożonej )
    1 mała cukinia
    1/3 szk posiekanej natki pietruszki
    1/3 szk posiekanego koperku
    1/2 szk sosu z pieczenia królika
    1/2 szk wody
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    sól do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    4 suszone papryczki peperoncini całe
    1 łyżka przyprawy do taco
    3 łyżki oleju

Gulasz z pieczonego królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzać olej.
    Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w grubą kostkę.
    Cebule po obraniu i opłukaniu pokroić w piórka, cukinię pokroić w kostkę.
    Paprykę i cebule wrzucić na olej i smażyć.
  • 2. Mięso królika pozbawić kostek i pokroić na kawałki.
    Do podsmażonych warzyw wrzucić posiekany koperek i natkę pietruszki oraz kalarepkę i cukinię, podlać sosem z pieczenia królika, dodać wszystkie przyprawy i dusić 5 - 10 minut.
    Na koniec wrzucić mięso, 1/2 szklanki wody rozmieszać z mąką ziemniaczaną i zagęścić sos.
    Zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy