Gulasz z mięsa wieprzowego z chrząstką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Witajcie dziś na obiad zrobiłam gulasz wyszedł bardzo smaczny. Bardzo przepraszam za jakość zdjęć ale w nowym domku nie mogę jeszcze ogarnąć oświetlenia i maślanka wygląda jakby była brudna a nie jest. Zanim się ogarnę z tym wszystkim to jeszcze trochę potrwa.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,200 kg mięsa wieprzowego z chrząstką,

    1 łyżka suszonej włoszczyzny,

    1,5 łyżki przyprawy do mięsa,

    3 łyżki oleju,

    4,5 szklanki wody ( szklanka pojemność 210 ml ),

    2 czubate łyżki śmietany 18 %,

    1,5 łyżki mąki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z mięsa wieprzowego z chrząstką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz 1. Przygotować mięso z chrząstką obmyć je i osuszyć na durszlaku, następnie obsypać przyprawami , wlać olej. Całość wymieszać dokładnie do połączenia się przypraw z mięsem, odstawić na 15 minut.
  • gulasz 2. Na suchą rozgrzaną patelnię przełożyć mięso które odstał swój czas aby przejść zapachem przyprawy i suszonej włoszczyzny. Mięso obsmażyć na rumiany kolor do czasu wyparowania wody z mięsa.
  • gulasz 3. Gdy mięso już jest dobrze obsmażone wlać 4,5 szklanki przegotowanej wody i dusić pod przykryciem tak długo aż mięso będzie całkowicie miękkie. W czasie duszenia doprawić tak około pół łyżeczki przyprawy z solą w formie np. Vegety.
  • gulasz 4. Jak już mięso jest dość miękkie śmietanę rozrobić z mąką i odrobiną wody lub wodą z mięsa tak aby nie było grudek. Wlać rozrobioną śmietanę i całość zagotować do powstania lekko gęstego sosu.
  • gulasz 5. Tak przygotowany gulasz podałam z uprażoną kaszą jęczmienną oraz surówką z kapusty pekińskiej ze śmietaną a do popicia zimna maślanka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować