Gulasz z mięsa wieprzowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1..Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojone w kostkę mięso. Obsmaż na złoty kolor i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli podlej wodą, dodaj przyprawę do gulaszu, ziele angielskie i liść laurowy i duś pod przykryciem. W miarę potrzeby dolewaj wody
2.Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj marchewkę pokrojoną w słupki. Duś przez 5 min i dodaj kolejne składniki czyli pieczarki i paprykę. Duś pod przykryciem do miękkości.
3.Gdy wszystko będzie miękkie przypraw do smaku pieprzem, solą, papryką, przyprawą do zup
4.Do małej ilości wody wsyp 2 łyżki mąki, wymieszaj i wlej do gotującego się sosu. Po zagotowaniu potrawa jest gotowa do spożycia. Można podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą, plackami ziemniaczanymi i surówką
Smacznego
Porady
Do gulaszu można dodać również, kukurydze konserwową, ogórka konserwowego, fasole lub inne warzywa według upodobań
Komentarze