gulasz z mięsa wieprzowego

0 (0 ocen)

Doskonałe połączenie mięsa i warzyw z wyraźnym smakiem papryki

Składniki:

  • mięso wieprzowe - 500g
    cebula - 1 szt
    papryka czerwona - 1 szt
    pieczarki - 3-4 szt
    marchewka - 1 szt
    olej
    woda
    mąka
    liść laurowy
    ziele angielskie
    papryka ostra
    sól
    przyprawa do gulaszu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z mięsa wieprzowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieso 1. .Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojone w kostkę mięso. Obsmaż na złoty kolor i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli podlej wodą, dodaj przyprawę do gulaszu, ziele angielskie i liść laurowy i duś pod przykryciem. W miarę potrzeby dolewaj wody
  • warzywa 2. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj marchewkę pokrojoną w słupki. Duś przez 5 min i dodaj kolejne składniki czyli pieczarki i paprykę. Duś pod przykryciem do miękkości.
  • sos 3. Gdy wszystko będzie miękkie przypraw do smaku pieprzem, solą, papryką, przyprawą do zup
  • gotowe 4. Do małej ilości wody wsyp 2 łyżki mąki, wymieszaj i wlej do gotującego się sosu. Po zagotowaniu potrawa jest gotowa do spożycia. Można podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą, plackami ziemniaczanymi i surówką
    Smacznego

Porady

Do gulaszu można dodać również, kukurydze konserwową, ogórka konserwowego, fasole lub inne warzywa według upodobań

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować