Gulasz z łopatki z białą fasolą podany z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Kaszę gryczaną prażoną gotuje w lekko osolonej wodzię, odcedzam , odstawiam do przestudzenia.
2. Mięso kroje w kostkę , oprószam sola i pieprzem , obtaczam w mące .
Cebulę drobno siekam i podsmażam na maśle.
Do cebuli dodaje mięso, przyprawy, lisc i ziele angielskie, zalewam bulionem i dusze przez około 50 minut.Po tym czasie wrzucam pokrojona w kostkę papryke , marchew i pietruszkę posiekanka w krótkie słupki oraz koncentrat pomidorowy,
Całosc dusze na małym ogniu przez około 50-60 minut.
Pod koniec duszenia dodaję fasolę z puszki odsączoną z zalewy , nuszona natke i wszystko razem mieszam i podgrzewam ok. 10 minut.
Podaje z kasza gryczana , dekoruje świeza natką , smacznego:)
Komentarze